Skip to main content
A digitális HR előnyei

A digitális HR előnyei

HRmaster |

A papíralapú HR-ügyintézés a hatékonyság, a biztonságos ügyintézés és az átláthatóság akadálya.

A HR-szakemberek feladatkörének egy része igényli a személyes kontaktust, ilyen például a dolgozók interjúztatása vagy az osztályvezetőkkel történő kapcsolattartás. A HR világa azonban nagyon komplex, és számos olyan tevékenységet foglal magában, amelyek akár egy kattintással, számítógépen keresztül is végrehajthatók. Azoknak a vezetőknek, akik még nem élvezik az automatizált munkavégzés előnyeit, érdemes mérlegelniük, hogy milyen előnyökkel járna az ismétlődő feladatok valamilyen elektronikus platformra történő áthelyezése.

Az automatizálás csökkenti azt az időt, amit egy-egy tevékenység vagy feladat elvégzésére fordítanának, emellett pedig elősegíti a pontosságot. Ezzel egyidőben csökkenti a hibázás esélyét is.

Miért szükséges automatizálni?

Ha a hagyományos munkavégzés működőképes, miért kell változtatni? – merülhet fel a kérdés. A digitalizálás legfontosabb előnye, hogy elősegíti az időtakarékos munkavégzést, amelynek következtében a HR-osztály munkatársai valóban a legfontosabbal foglalkozhatnak: a munkavállalókkal. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a HR-szoftverek kiváltják a személyes munkavégzést. Sőt! Valójában még nélkülözhetetlenebbé teszik a HR-osztályon dolgozó kollégákat.

A digitális HR előnyei

Időmegtakarítás

A bérszámfejtési feladatok előkészítése akár több órát is igénybe vehet, azonban egy automatizált HR-rendszer ennek az időnek a törtrésze alatt képes elvégezni. Ez a termelés és a munkavégzés növekedését eredményezi. Ha a munkavállalókat tehermentesítik az adminisztratív feladatok alól, sokkal motiváltabban fogják elvégezni feladataikat.

Biztonság és pontosság

A HR területén alapvetőnek számít a pontosság és az adatok ismerete. Mindez egy digitális HR megoldással egyszerűbb és áttekinthetőbb, mint gondolnánk. Egy HR-szoftver mindkettőt elősegíti, hiszen az információk mindig naprakészek, míg a hibázás lehetősége gyakorlatilag kizárt. Ráadásul olyan könnyű megszokni, hogy valószínűleg elgondolkodik azon, hogy a papíralapú HR-munkavégzés mellett mindez hogyan volt lehetséges.

Korlátlan hozzáférés

Az automatizált HR-folyamatok egyik legpozitívabb és legkellemesebb „mellékhatása” az önkiszolgálás. Ez felelősséget helyez a dolgozók vállára, hiszen ők felelnek például a saját munkaidő-nyilvántartásukért. A modern HR-szoftverek hozzáférést kínálnak az alkalmazottaknak saját információikhoz, de azt nem teszik lehetővé, hogy a kollégák személyes adataiba is betekintést nyerjenek. A felső vezetők azonban akár minden munkavállaló adatait elérhetik. A jelentések és a riportok is pillanatok alatt, mindössze néhány kattintással elkészíthetők.

KÉRDÉSE VAN? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

KAPCSOLAT

Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?
Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.