A digitális HR előnyei

Írta: Administrator |

A papír alapú HR ügyintézés a hatékonyság, a biztonságos ügyintézés és az átláthatóság akadálya.

A HR szakemberek feladatkörének egy része igényli a személyes kontaktust, ilyen például a dolgozók interjúztatása, vagy az osztályvezetőkkel történő kapcsolattartás. A HR világa azonban nagyon komplex és számos olyan tevékenységet foglal magában, melyek akár egérkattintással, számítógépen keresztül is végrehajtható. Azon vezetőknek, akik még nem élvezik az automatizált munkavégzés előnyeit, érdemes mérlegelniük, hogy milyen előnyökkel jár az ismétlődő feladatok valamilyen elektronikus platformra történő áthelyezése révén.

Az automatizálás lecsökkenti azt az időt, amit egy-egy tevékenység vagy feladat elvégzésére szükséges fordítani. Emellett pedig elősegíti a pontosságot, ezzel egyidőben pedig csökkenti a hibázás esélyét.

Miért szükséges automatizálni?

Ha a hagyományos munkavégzés is működik, miért kell változtatni? Merülhet fel a kérdés. A digitalizálás legfontosabb előnye, hogy elősegíti az időtakarékos munkavégzést, mely következtében a HR osztály munkatársai valóban a legfontosabbal foglalkozhassanak: a munkavállalóval. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a HR szoftverek kiváltják a személyes munkavégzést. Sőt! Valójában még nélkülözhetetlenebbé teszik a HR osztályon dolgozó kollégákat.

Időtakarékosság

A bérszámfejtési feladatok előkészítése akár több órát is igénybe vehet, azonban egy automatizált HR rendszer ennek az időnek a tört része alatt képes elvégezni mindezt. Ez a termelés és a munkavégzés növekedését eredményezi. Ha a munkavállalót tehermentesítik az adminisztratív feladatok alól, sokkal motiváltabban fogják elvégezni a feladataikat.

Biztonság és pontosság

A HR területen alapvetésnek számít a pontosság és az adatok ismerete. Mindez egy digitális HR megoldással egyszerűbb és áttekinthetőbb, mint gondolnánk. Egy HR szoftver mindkettőt elősegíti, hiszen az információk mindig naprakészek, míg a hibázás lehetősége gyakorlatilag kizárt. Ezeket pedig olyan könnyű megszokni, hogy szinte csodálkozni fog, hogy a papír alapú HR munkavégzés mellett mindez hogyan volt lehetséges.

Korlátlan hozzáférés

Az automatizált HR folyamatok egyik legpozitívabb és legkellemesebb mellékhatása az önkiszolgálás. Ez bizonyos mértékű felelősséget is tesz a munkavállalók vállára, hiszen ők felelnek például a saját munkaidő nyilvántartásukért. A modern HR szoftverek biztosítják a munkavállalóknak a saját adataikhoz történő hozzáférést, de nem teszik lehetővé, hogy a kollégák személyes adataiba is betekintést nyerjenek. A felső vezetők azonban akár minden munkavállaló adataihoz hozzáférhetnek. A jelentések és a riportok is pillanatok alatt, mindössze néhány kattintással elkészíthetők.

KÉRDÉSE VAN? VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

KAPCSOLAT

Ügyfeleink mondták

 • Az átlátható jelölt adatbázis és a könnyen kezelhető felület nagyban leegyszerűsítette a toborzás folyamatát. Most már egyetlen kattintással láthatóvá, hogy hol tartunk a folyamatban. Mióta a HRmastert használjuk, könnyebben tudjuk követni a toborzás-kiválasztást az egész cégcsoportnál, valamint a részletes szűrők segítségével a korábban érdeklődő jelöltek közül is könnyedén tudunk válogatni.

  N. Henrietta | Duna Aszfalt Kft.
 • A HRmaster saját igényeinknek és elvárásainknak megfelelő, innovatív program, egy igazán rugalmasan fejleszthető rendszer. Nagy segítség, hogy benne minden nyomon követhető és visszakereshető. A felület felhasználóbarát, könnyen kezelhető. Az önkiszolgáló megoldások rengeteg terhet vesznek le a HR-esek válláról, így több idejük jut más, stratégiailag fontos feladatokra. Csak ajánlani tudom!

  | Nemzetközi energetikai cég
 • Az Evolution Consulting-gal 2017 áprilisa óta dolgozunk együtt, azóta a központi Adatközpont modul mellett a TÉR modul bevezetése előtt állunk. Mivel 14 cégből álló országos cégcsoportunkban „management report” célokra használjuk a szoftvert, szinte teljesen személyre kellett szabni. Ebben az Evolutiontől minden támogatást megkaptunk. Ez egy ilyen méretű cégcsoport esetében ez a szolgáltatási színvonal nélkülözhetetlen.

  T. Zsófia | Euromedic
 • Nagyon pozitívak a tapasztalataink, mert célorientáltan és gyorsan dolgoztok, miközben jól, egyértelműen kommunikáltok, így könnyen megértjük egymást. Profi megoldásokkal segítitek a fejlődésünket a HR és a gyártás területén egyaránt, legyen szó teljesítmény-értékelési rendszer bevezetéséről, képzések szervezéséről vagy szoftverfejlesztésről. Örömmel dolgozunk veletek a továbbiakban is!

  E. Eszter | Bekomold Kft.
 • Olyan terméket kerestünk, amely személyre szabható és bővíthető, valamint az alapvető munkajogi elvárásoknak megfelel. A HRmaster ezen elvárásokat minden tekintetben teljesíti. Felhasználóbarát rendszer, a különböző szerepkörök és jogosultságok 3000 munkavállaló munkáját teszik egyszerűbbé és átláthatóbbá, az innovatív megoldások pedig elősegítik a szoftver folyamatos megújulását.

  V. Viktória | Budapest Bank Zrt.
 • Időt és energiát nyertünk a rendszer bevezetésével: jelentősen gyorsabb és könnyebb az adminisztráció, a munkaügyi papírok elkészítése, a bér- és erőforrástervezés és a szabadságok nyomon követése. Emellett a riportoló modulnak köszönhetően búcsút inthettünk a korábbi Excel-tábláknak, és pár kattintással hasznos, megbízható adatokhoz jutunk például a HR kontrolling és fluktuáció témában.

  Sz. Dóra | ingatlan.com Zrt.
 • A HRmaster egyszerű, átlátható, és funkcionalitását tekintve könnyen adaptálható volt a saját folyamatainkba. Azért ajánlom a szoftvert, mert személyre szabható, rugalmas a hozzáállás a fejlesztői csapat részéről, továbbá egy magyar fejlesztésről beszélünk, ami elérhető közelségbe hozza a létrehozóit, akik nyitottak az új ötletek megvalósítására.

  V. Albert | HSA Kft.

  Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein jelentkezik Önnél.

  Evolution Consulting Kft.

  • 3515 Miskolc
   Egyetemváros AFKI, 2.emelet
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  HRmaster
  Kövess minket:

  HRmaster | Süti tájékoztató

  A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.