Skip to main content

Mentoring

Támogassa kollégái beilleszkedését profi, digitális megoldásokkal!

Az új munkavállalók beilleszkedése kulcsfontosságú a vállalati kultúra és teljesítmény szempontjából. Ez a folyamat azonban gyakran kihívásokkal teli lehet mind az új belépők, mind pedig a vezetőség számára. Itt jön képbe a HRmaster Mentoring modulja, amely hatékonyan támogatja az új kollégák vagy cégen belül áthelyezett munkavállalók integrációját és szakmai fejlődését.

Buddy

A buddy (támogató) program során egy nem szakmai támogatót rendelünk az új munkavállalóhoz. 

A tapasztalt kolléga segíti a frissen belépőt az új környezetben való eligazodásban, megérteni a céges kultúrát, megismerni a munkatársakat és megválaszolni a felmerülő kérdéseket. Ez a fajta informális támogatás hatékony módja annak, hogy az új munkavállaló könnyebben megtalálja a helyét az irodai mikroklímában.

A modul használata során mindkét fél automatikus értesítést kap a támogatói hozzárendelésről, ezt követően pedig megtekinthetik a rendszerben egymás közösségi profilját és elérhetőségi adatait. A támogató profilján jelvény jelzi a buddy programban való részvételét, emellett korábbi támogatottjai is láthatóak kollégái és a HR-osztály számára. 

A program során a buddy a legtöbb esetben a próbaidő lejártáig támogatja az új kollégát a beilleszkedésben. Jogosultságtól függően beépített riportok segítségével megtekinthetjük adott időszakra vonatkozóan a buddy programok eredményeit, amely például tartalmazza, hogy hányan vettek részt ilyen programban, kik azok a kollégák, akik a legtöbb plusz munkát vállalták, mennyi ideig és milyen területeken.

Mentoring

A mentor program a buddy programmal ellentétben egy szakmai támogatási rendszert nyújt az új belépők számára.

A mentorként bevont kolléga elsődleges célja a mentorált fejlesztése, támogatása, tanulási folyamatainak elősegítése és koordinálása.

Azokat a kollégákat, akik mentorként tevékenykedhetnek, a profiljukon egy kapcsolóval megjelölhetjük, illetve szakmai mentorálási területet is rögzíthetünk hozzájuk. A mentor profilján láthatjuk a történetiséget, azaz azokat a kollégákat, akiket már korábban mentorált, emellett nyomon követhetjük, hogy éppen dolgozik-e együtt valakivel.

A mentorálás általában a próbaidő lejártával zárul, azonban időtartama egyedi esetekre is szabható. A program alatt mentori célkitűzések rögzíthetők, emellett pedig rendszeres értékelések és visszajelzések biztosítottak mind a mentorok, mind a mentoráltak számára. Különböző visszajelző űrlapok és lehívható beépített riportok segítségével lehetőség van a program eredményeinek áttekintésére, az előrehaladás nyomon követésére és az esetleges fejlesztési területek azonosítására.

cafeteria

További személyügyi adminisztráció-modulok


Személyügyi nyilvántartás

Személyügyi nyilvántartás

Minden személyügyi nyilvántartás egy helyen, könnyen kezelhetően.

Személyügyi nyilvántartás

Minden személyügyi nyilvántartás egy helyen, könnyen kezelhetően.

Projektmendzsment

Projektmendzsment

Jól követhető projektmunkák és önkiszolgáló timesheet rögzítés.

Projektmenedzsment

Jól követhető projektmunkák és önkiszolgáló timesheet rögzítés.

Dokumentummenedzsment

Dokumentummenedzsment

Elektronikus tárolás, archiválás és rendszerezés könnyedén.

Dokumentummenedzsment

Elektronikus tárolás, archiválás és rendszerezés könnyedén.

További HRmaster-modulok


A HRmaster egy integrált szoftverrendszer, amely lehetőséget biztosít a szervezet human erőforrásait érintő összes terület irányítására.
Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?
Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.