Skip to main content
Toborzási szoftver: a legjobbakat a legjobb helyre

Toborzási szoftver: a legjobbakat a legjobb helyre

HRmaster |

A megfelelő munkaerő megtalálása igazi kihívás a cégek számára, különösen a hiányszakmák esetén. Nem elég ugyanis valaki felvenni egy posztra, a folyamat akkor mondható sikeresnek, ha az adott munkaerő be is válik. A tökéletes jelölt megtalálására nagyobb az esély, amennyiben sok releváns pályázat érkezik be. Ezeket azonban a HR szakembereknek át kell látni, rendszerbe kell foglalni és nem mellesleg adminisztrálni, rögzíteni kell. Egy toborzási szoftver hatékonnyá és átláthatóvá teheti ezt a folyamatot. Vegyük sorra, hogyan!

A toborzás és kiválasztás komoly adminisztrációs terhet ró a HR munkatársakra. A beérkező önéletrajzokat, rendszerezik, kategorizálják, rengeteg válasz emailt írnak, a potenciális jelöltekkel tartják a kapcsolatot, a személyes interjún tisztában kell lenniük azzal, hogy ki is a jelölt. Ezek mind olyan feladatok, amiket akkor lehet könnyedén ellátni, ha van egy háttér toborzási szoftver, ami minden fázisban biztosítja a szükséges alapinformációkat.

Toborzási szoftver

A HRmaster toborzó szoftvere erre a problémára kínál igen hatékony megoldást. A toborzás-kiválasztás modul az automatizáció és a digitalizáció révén járul hozzá ahhoz, hogy a folyamat gördülékenyebb és egyszerűbb legyen.

Mire jó a HRmaster toborzási szoftver?

A szoftver jelentősen leegyszerűsíti a HR munkatársak feladatait. Azáltal, hogy a beérkező dokumentumok közvetlenül egy adatbázisba kerülnek be, nem kell bajlódni azok manuális feltöltésével. Ezzel a jelentkezőkről egy tudásbázis készül, aminek segítségével bármilyen információ könnyedén kinyerhető, a statisztika készítése és a riportolás pedig csupán egy kattintás.

A szoftver felépítése nagyfokú rugalmasságot enged meg, így minden toborzás-kiválasztás folyamatot a vállalat igényeire lehet szabni. Ha arra van szükség, küldhetők automatikus e-mailek, készíthetők különféle űrlapok, de arra is van opció, hogy a HR-es álláshirdetést hozzon létre a szoftverrel és publikálja azt a megadott állásportálokon.

A rendszer lehetőséget kínál a jelöltek követésére, így akár pár kattintással megállapítható, hogy az adott pályázó milyen viszonyban áll a céggel, jelentkezett-e már valamilyen pozícióra, hol tart a kiválasztási folyamatban.

Természetesen az e-mailek, álláshirdetések a cég arculatához igazodnak, ezzel is a profizmus és az egység benyomását keltik a munkakeresőkben. Így első pillantásra egyértelmű lesz, hogy melyik cégtől jött az email vagy éppen az, hogy kihez tartozik az állásportálon feladott hirdetés. Ez általában igen pozitív a jelentkezők szemszögéből, hiszen pontosan tudják, hogy melyik szervezettel van dolguk.

A toborzási szoftverek, így a HRmaster modulja is, a hatékonyságot növelik. Segítségükkel a HR szakemberek adminisztrációs terhei csökkennek, így több időt tölthetnek a jelöltek megismerésével, ami elengedhetetlen a jó döntés szempontjából. Mindez hosszú távon a költségek csökkentéséhez vezet, a megfelelő munkatársak felvételével a fluktuáció alacsonyabb lesz, a munkahely pedig vonzóbb a piacon, ami azt eredményezi, hogy még többen akarnak majd a céghez jelentkezni, ez pedig a színvonal emelkedését hozza majd magával.

A HRmaster a céges HR ügyek intézésére kínál modern, XXI. századi megoldást. A különféle moduloknak köszönhetően a szoftver teljes mértékig az igényekhez szabható. Ezek táborát erősíti a toborzás-kiválasztás modul is, ami abban segít, hogy a lehető leggördülékenyebben történjen meg a szabad pozíciók feltöltése a lehető legjobb emberekkel.

Ismerd meg a toborzás-kiválasztás HRmaster modult!

Toborzással kapcsolatos cikkeink:

Toborzási módszerek: új világ, régi alapokon
Toborzás: ha jól csinálják, csodafegyver

 

Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?
Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.