Skip to main content
Munkaidő tervező szoftver – Hogy tudd, ki, mikor, mit csinál!

Munkaidő tervező szoftver – Hogy tudd, ki, mikor, mit csinál!

HRmaster |

A vállalatok HR digitalizációjának igen fontos területe a humán erőforrás menedzselése, egészen pontosan a munkaerő nyilvántartása. A HRmaster munkaidő tervező szoftver három erőforrásmenedzsment-modult kínál ennek követésére: egyet a szabadságok és munkaidő jegyzésére, egyet a munkaidő-rögzítésre, egyet pedig a beosztástervezés elkészítéséhez.

Egy szervezet működésének az alapja, hogy a munkatársak a rájuk bízott feladatokat elvégzik. Ennek vannak bizonyos keretei, amit a munka törvénykönyve és a dolgozóval kötött szerződés rögzít.

A HR-es feladatok részét képezi, hogy a rendelkezésére álló humán erőforrást milyen konstrukcióban állítja csatasorba. Követnie kell, hogy mennyit dolgoznak a munkatársak, mikor mennek szabadságra, napi szinten hány munkaórát rögzítenek, ezeket milyen hatékonysággal töltik ki. Külön bonyodalmat okoz, ha a cégnél több műszak is van, hiszen ebben az esetben a beosztásokat is időről időre el kell készíteni és folyamatosan frissíteni az aktuális szabadságok, betegségből adódó hiányzások alapján.

A HRmaster különféle modulokból épül fel, ezek az egyes területeket támogatják. Három olyan egységet is tartalmaz, amelyek célja a fenti feladatok leegyszerűsítése, hatékonnyá tétele. Nézzük őket részletesebben!

Munkaidő és szabadság

Kissé ódivatú, de igen elterjedt módszer a szabadságok papíron vagy egy Excel táblázatban történő vezetése. Népszerűségük annak köszönhető, hogy könnyű elérni ezeket a megoldásokat, nem mellesleg pedig „régen is így csinálták”. Tévedés lenne azonban azt gondolni, hogy ezek hatékonyak.
 
A HRmaster Munkaidő és szabadság moduljának használatát bárki könnyedén elsajátíthatja. Rugalmas, lehetőséget biztosít egyedi szabadságtípusok létrehozására, az egyéni és csoportos elbírálására. Automatikusan frissül a jogi előírásoknak megfelelően, a vezetőség számára pedig egy kattintással szolgáltat friss adatokat.

Timesheet és munkaidő-rögzítés

Nem igazán kedvelt, de annál hasznosabb feladat a munkaidő rögzítése. A munkavállalók nem szeretik, mert úgy érzik, a magasfokú ellenőrzés hálójába keverednek, a HR-esek számára pedig egyet jelent a végeláthatatlan adminisztrációval. Éppen ezért érdemes arra törekedni, hogy a lehető legegyszerűbb és gyorsabb legyen az adminisztráció.
 
A rugalmasság és az áttekinthetőség volt a két legfontosabb szempont a Timesheet és munkaidőkövetés modul létrehozásakor. Ennek köszönhetően pontosan követhető, hogy a kollégák mennyi időt töltenek egy-egy projekttel. Az adatok kivonatolhatók, könnyű belőlük riportokat készíteni, ami mind a vezetőség, mind pedig az ügyfelek irányába hasznos lehet.
 
A munkaidő nyilvántartó program segítségével a vezetőség és a HR világos képet kaphat arról, hogy a dolgozók mivel töltik a munkaidejüket és arról is, hogy mely területen szükséges az átcsoportosítás, hova kell nagyobb vagy esetleg kisebb kapacitás.

Beosztástervezés

A munkaidő követése különösen nehéz, ha a munkaidő-beosztás változó. A törvényi szabályozás értelmében ezekben az esetekben már nem lehet csupán a jóöreg Excelre támaszkodni, komolyabb megoldást kell keresni, ami kevesebb hibázási lehetőséget enged.
 
A HRmaster Beosztáskezelés modulja választ ad erre a kihívásra. Egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát kialakításának köszönhetően könnyedén bevezethető. A modul képes követni a törvényi változásokat és ennek megfelelően elvégezni a frissítéseket, az automatizációknak köszönhetően pedig növeli a hatékonyságot és segíti a tervezést.
 
Ezzel a modullal jelentősen leegyszerűsíthető a beosztástervezés folyamatát, nem beszélve arról, hogy a nemkívánt munkaügyi bírságok is elkerülhetők a pontos adminisztrációnak köszönhetően.
 
A munkaidők, a beosztások és a szabadságok kezelése kritikus pont a szervezet működése szempontjából. Ezeken a területeken a digitális megoldásokat nem lehet és nem is érdemes megkerülni, arra kell inkább a törekedni, hogy a lehető legjobb munkaidő tervező szoftver álljon szolgálatba.
 
Ismerd meg a HRmaster szoftverét, mely pozitív változást hoz a HR-esek, a munkavállalók, a cégvezetőt mindennapjaiba!

Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?
Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.