Valóságmixelés

Valóságmixelés

HRmaster |

Az emberiség követei aszteroidára szállnak, a Marson kocsikáznak: még egy világjárvány közepén is elképesztő technológiai fejlődést tapasztalhatunk. Az érzés, hogy egy science fiction filmben élünk, idén tovább erősödhetett a Microsoft szokásos fejlesztői konferenciáján. Az Ignite névre keresztelt bemutatón ugyanis a redmontiak előrukkoltak a Mesh-sel, amely egyfajta kevert valóságot lehetővé tévő megoldás. Figyelem, nem ők az elsők, akik a VR (virtual reality) vagy AR (augmented reality, vagyis kiterjesztett valóság) üzleti célú elterjedését vizionálják, vagyis a való és a digitálisan létrehozott világ egybekapcsolását.

A jövő technológiája

A Mesh tulajdonképpen egy olyan virtuális platform, amelyben a világ bármely pontjáról bejelentkezett emberek egy közös, holografikus, kiterjesztett valóságban tudnak egymással kommunikálni, alkotni, meetingelni. Érthető, hogy a prímet a világ legnagyobb techcégei viszik. A Google már 2013-ban előállt a maga valóságra digitális „rétegeket” vetítő szemüvegével, de a Google Glass terméke nem terjedt el. A Microsoft 2016-ban a Hololens-szel már nagyobb rajongótábort tudott felmutatni, de a fogyasztói szinten az igazi áttörés még nem következett be.

Bár az egyéni felhasználók piaca bővül, a gyártók inkább a sokkal vonzóbb üzleti, vállalkozói piacra kezdenek koncentrálni. A statisztikával foglalkozó legfontosabb cég, a Statista jelentése szerint 2024-re 30 milliárd dollárra rúghat az összes AR/VR befektetés végösszege, melynek legalább fele az üzleti jellegű felhasználókat célzó vállalatokhoz kerül. Ha ezt kombináljuk a technológia iránti újdonsággal, a néha tényleg szájtátva átélhető látvánnyal, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem pillanatnyi trendről van szó. A Perkinscoie nemzetközi jogi cég egyenesen odáig merészkedik 2019-es riportjában, hogy állítja: ezek a technológiák 2025-ra annyire elterjedtek lesznek, mint most a mobiltelefonok.

AR/VR és HR

A HR első szava a Human, vagyis az emberi. Sokaknak ez azt jelenti, hogy a technológiát távol kell tartani egy alapvetően emberi kapcsolatokra épülő területen. Természetesen ez ma már nem tartható álláspont. A technológiai segít automatizálni az időt rabló, hibázásra okot adó műveleteket, hogy a HR-ben dolgozók tényleg az emberre koncentrálhassanak. A virtuális és kiterjesztett valóság üzleti célú alkalmazása a HR-ben is tovább perspektívákat nyithat, erre mutatunk néhány példát.

A világ tehetségeinek bevonzása

Ezekkel a technológiákkal a Föld bármely részén élő jelöltnek átélhetőbbé tehetjük a cégünket, a cégkultúrát, és még a próbafeladat is a fizikai valósághoz egészen közel kerülhet. Egy mesterséges környezetben az interjú és az onboarding is izgalmas, stimuláló lehet, és a távmunka közös tereit is eddig nem látott fantáziával lehet majd megtervezni. A kulcsfontosságú munkavállalói élmény erősítésében hihetetlen távlatok nyílnak, nem beszélve a technológiában rejlő költségoptimalizálásról, például a szükségtelen utazási költségek lefaragásáról.

Betanítás és fejlesztés

A cégen belüli tanulási anyag életszerű digitalizációjával a munkavállalók élvezetesebb, „színesebb-szagosabb” anyagokat kaphatnak, jobban bevonódva a folyamatba. Ráadásul ez a munkakörnyezet fájdalommentesebb lehetőség a betanulásra, mintha egyből a mélyvízbe dobnák az új munkaerőt. Céges példa a müncheni Innoactive, amely jól alakítható VR-tereket és -megoldásokat kínál, és ezzel a tréning egycsapásra modernizálható. A UPS csomagküldő szolgálat is így, virtuális szemüvegben oktatja a küldeményeket kiszállító embereit a terepre küldés előtt.

Közel vagyunk egymáshoz

A csapatkohézió, az összetartozás érzete az AR/VR eszközökkel intenzívebb lehet. Így könnyebb lesz az egymástól messze élő emberek közösségi élményének megvalósítása is. Sőt, a VR-rel a cégek HR programjaiban egyre hangsúlyosabb D&I (sokszínűség és befogadás) kultúrája is új szintre emelhető. Erre jó példa az amerikai STIVR, amely az ottani hiperlánc, a Walmart számára állított össze ilyen, virtuális valóságban sokkal erősebben ható szituációkat.

Ügyfeleink mondták

 • HRmaster
  „Az átlátható jelöltadatbázis és a könnyen kezelhető felület nagyban leegyszerűsítette a toborzás menetét. Most már egyetlen kattintással látható, hogy hol tartunk a folyamatban. Mióta a HRmastert használjuk, könnyebben tudjuk követni a toborzást-kiválasztást az egész cégcsoportnál, valamint a részletes szűrők segítségével a korábban érdeklődő jelöltek közül is könnyedén tudunk válogatni.”

  N. Henrietta | Duna Aszfalt Kft.
 • HR szoftver
  „A HRmaster saját igényeinknek és elvárásainknak megfelelő, innovatív program, egy igazán rugalmasan fejleszthető rendszer. Nagy segítség, hogy minden nyomon követhető és visszakereshető benne. A felület felhasználóbarát, könnyen kezelhető. Az önkiszolgáló megoldások rengeteg terhet levesznek a HR-esek válláról, így több idejük jut más, stratégiailag fontos feladatokra. Csak ajánlani tudom.”

  | Nemzetközi energetikai cég
 • Teljesítményértékelés.
  „Az Evolution Consultinggal 2017 áprilisa óta dolgozunk együtt, azóta a központi Adatközpont modul mellett a TÉR modul bevezetése előtt állunk. Mivel 14 cégből álló országos cégcsoportunkban »management report« célokra használjuk a szoftvert, szinte teljesen személyre kellett szabni. Ebben az Evolutiontől minden támogatást megkaptunk. Egy ekkora méretű cégcsoport esetében nélkülözhetetlen ez a szolgáltatási színvonal.”

  T. Zsófia | Euromedic
 • HR-megoldások egyetlen szoftverrel
  „Nagyon pozitívak a tapasztalataink, mert célorientáltan és gyorsan dolgoztok, miközben jól és egyértelműen kommunikáltok, így könnyen megértjük egymást. Profi megoldásokkal segítitek a fejlődésünket a HR és a gyártás területén egyaránt, legyen szó teljesítményértékelési rendszer bevezetéséről, képzések szervezéséről vagy szoftverfejlesztésről. Örömmel dolgozunk veletek a továbbiakban is.”

  E. Eszter | Bekomold Kft.
 • Az Evolution Consulting Kft. 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy a humánerőforrás-szoftverek terén innovatív megoldásokkal lépjen piacra
  „Olyan terméket kerestünk, amely személyre szabható és bővíthető, valamint az alapvető munkajogi elvárásoknak megfelel. A HRmaster ezeket az igényeket minden tekintetben kielégíti. A felhasználóbarát rendszer, a különböző szerepkörök és jogosultságok 3000 dolgozó munkáját teszik egyszerűbbé és átláthatóbbá, az innovatív megoldások pedig elősegítik a szoftver folyamatos megújulását.”

  V. Viktória | Budapest Bank Zrt.
 • HRmaster szoftver fejlesztése során a hatékonyság és a rugalmasság mellett kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legbiztonságosabb alkalmazást hozzuk létre.
  „Időt és energiát takarítottunk meg a rendszer bevezetésével: jelentősen gyorsabb és könnyebb lett az adminisztráció, a munkaügyi papírok elkészítése, a bér- és erőforrás-tervezés, továbbá a szabadságok nyomon követése. Ezek mellett a riportoló modulnak köszönhetően búcsút inthettünk a korábbi Excel-tábláknak, és pár kattintással hasznos, megbízható adatokhoz jutunk például a HR-kontrolling és a fluktuáció témáját illetően.”

  Sz. Dóra | ingatlan.com Zrt.
 • A HRmaster egy olyan moduláris felépítésű szoftver, amely 18 összetevő segítségével támogatja a szervezet munkafolyamatait.
  „A HRmaster egyszerű, átlátható, funkcionalitását tekintve könnyen adaptálható volt a saját folyamatainkba. Azért ajánlom a szoftvert, mert személyre szabható, a fejlesztői csapatnak rugalmas a hozzáállása, továbbá egy magyar fejlesztésről beszélünk, amely elérhető közelségbe hozza a létrehozóit, akik nyitottak az új ötletek megvalósítására.”

  V. Albert | HSA Kft.

  Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.
  Evolution Consulting Kft.
  • 3515 Miskolc
   Egyetemváros AFKI, 2.emelet
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  HRmaster
  Kövess minket:

  HRmaster | Süti tájékoztató

  A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.