Szükség vagy lehetőség a képzési folyamatok digitalizálása?

Szükség vagy lehetőség a képzési folyamatok digitalizálása?

HRmaster |

Az elmúlt évtizedekben elfogadott gyakorlattá vált a legtöbb cég életében, hogy folyamatosan képzéseket kell tartani a munkavállalók tudásának növelése vagy naprakészen tartása érdekében. Erre kialakultak a rutinok, folyamatok, büdzsék, szállítók. Elég általános volt a közvélekedés annak tekintetében, hogy az elektronikus képzések sokkal kevésbé hatékonyak, mint a személyes kontaktusra épülő tréningek. Ennek eredményeképp elég nehezen is indult meg az e-learning térhódítása hazánkban.

Egy évvel ezelőtt azonban megváltozott az életünk, és olyan dolgokat is újra elő kellett vennünk és újraértékelnünk, amit korábban félretettünk. Ez a sors vár(t) a vállalati képzési rendszerekre is.
Miután az első sokk lezajlott és a legfontosabb személyügyi folyamatok átalakítása több-kevesebb sikerrel megtörtént, nem lehet tovább halogatni a képzési folyamatok vizsgálatát és átalakítását sem. Itt pedig újra a digitalizáció lesz a központi kérdés.

A HRmaster rendszernek sok éve egyik alapeleme a Képzés modul. Számos partnerünknél mégis azt figyeltük meg, hogy ennek használata korábban háttérbe szorult, nem éltek a szoftver kínálta lehetőségek jelentős részével.

A HRmaster képzési platform

A mi megközelítésünkben funkcionálisan a digitális képzésmenedzsment három komoly területet ölel fel, tehát nemcsak egy egyszerű szoftvermodul, hanem teljes körű képzési és fejlesztési (learning&development) platformot biztosít:

 1. Tantermi képzések, tréningek menedzselése
 2. E-learning folyamatok támogatása
 3. Vizsgamenedzsment

Talán ezekből már tisztán következik, de azért az egyértelműség kedvéért fontos kiemelni: a szoftver folyamatai maximálisan támogatják az önkiszolgáló működést, azaz a munkavállók akár minden csoportjának teljes bevonását.

Amíg az elektronikus képzések és vizsgák nem kerültek az előtérbe, mert megoldható volt a működés teljesen hagyományos módon, voltak olyan cégek, akik csupán a képzési adminisztrációt bonyolították a rendszerben, a dolgozók személyes bekapcsolása nélkül. Ez már egy jelentős lépést jelent a papírmentesítés irányába, de még mindig sok tartalékot hagyunk a folyamatainkban, ha ezt az utat választjuk.

Akkor válik a képzési rendszerünk működése igazán hatékonnyá, ha minden munkavállalónk, vezetőnk, oktatónk eléri a szoftvert és megfelelő jogosultsági szintek szerinti hozzáféréssel tudják végezni a feladataikat.

Lehet élmény a saját képzési ügyeim kezelése?
Lehet ez élményszerű? A válasz egyértelmű igen!

Az egyszerű, áttekinthető felületek biztosítják, hogy a felhasználók intuitív módon, lényegében oktatás nélkül is képesek legyenek megtalálni minden számukra szükséges funkciót. Hogy képesek lesznek-e rá? Mindig ez az egymillió dolláros kérdés, ami sok vállalatot visszatartott már a valódi önkiszolgáló működés elindításától. Hiszen egy kudarc senkinek sem hiányzik. Abban a pillanatban azonban, ahol már kortól, végzettségtől és szakmai háttértől függetlenül mindenki alapkészségként kezeli a közösségi médiaplatformok funkcióit, nem lehet kérdés az, hogy elboldogulnak-e néhány egyszerű felülettel. A gátak többnyire csak a fejünkben léteznek! Az elhatározás, a kollégáinkba vetett bizalom és egy jól átgondolt bevezetési folyamat biztos sikerré tudja tenni a képzési rendszerünk digitalizálását!
Kifejezetten sikerélményt jelent a munkavállalók számára, hogy mindent önállóan intézhetnek, akár tértől és időtől függetlenül. Az pedig mindenkinek könnyebbség, hogy még mobileszközökön is elérhetik a képzések vagy vizsgák megfelelő felületeit.

De természetesen a dolgozók mellett az oktatók és az adminisztrátorok élete is jelentősen könnyebbé válik a digitalizáció eredményeképpen: a szoftver figyeli és figyelmezteti az elmaradókat, támogatja a képzésvisszajelzések kitöltését, de a riportokat is elkészíti helyettünk automatikusan. Auditunk van? Nem kell aggódni, hiszen egy gombnyomással megmutathatjuk az auditornak melyik munkavállaló mikor, milyen képzésen vett részt.

Mindenekelőtt tervezés

Ha igazán tudatos képzésmenedzsmentet kíván egy cég megvalósítani, akkor a képzések tervezését sem szabad elfelejteni.
A HRmaster támogatja, hogy akár a vezetők bevonásával, jóváhagyási folyamaton keresztül lehessen kialakítani az éves képzési terveket, ami lehetőséget ad egyben teljes körű képzési kontrolling megvalósítására is.

Ha adatvezérelt módon akarunk működni, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne kövessük a képzésekre fordított forintok sorsát. Túlléptük a képzési büdzsét vagy netán túlterveztük? Mi volt az oka? Fontos tudnunk a jövőre nézve! Mint ahogy azt is, hogy melyik munkavállalóra mennyit költöttünk egy évben vagy akár a nálunk töltött ideje alatt.

A tartalom itt is a király

Górcső alá kell vennünk a legkritikusabb területet, az e-learning képzések kérdéskörét is.
Alaptézis, hogy mindenki az érdekes, izgalmas dolgokat szereti. A képzésjelentkezést vagy vizsgalapok kitöltési lépéseit feldobhatjuk néhány pozitív visszacsatolást hozó felülettel, ha viszont teljes képzéseket akarunk digitális irányba terelni, ott már komolyabb erőfeszítésekre van szükség.

A HRmaster is lehetőséget kínál arra, hogy önállóan, akár költségmentesen hozzunk létre tananyagokat. Egy dokumentum vagy prezentáció összeállítása nem nagy erőfeszítés, de elearning-képzésként használva a sikere is korlátozott lesz, hiszen nem köti le túlzottan a közönséget. Bizonyos esetekben persze elfogadható lehet ez a tartalom is. Egy videó máris érdekesebb lehet, de több befektetést is igényel gyártási oldalon. Igazán izgalmas és élményszerű hatást az animált tananyagok váltanak ki, amelyek többnyire az általános e-learning standardként elfogadott SCORM módszertan alapján készültek.

Mivel ez szabványos formátum, így vásárolhatunk kész tananyagokat, amelyeket a HRmaster rendszer is gond nélkül le tud játszani. Tűz- és balesetvédelem, GDPR, de akár teljesítményértékelés és hasonló témák esetén is jó eséllyel találunk ilyeneket, sőt a mi cégünk is kínál saját gyártású vagy partnereink által készített tartalmakat. Egyedi, saját vállalati folyamatainkra szabott képzési anyagokat is lehet gyártani, ebben szintén rendelkezünk már jelentős tapasztalatokkal. Ezekkel már élővé, dinamikussá és pulzálóvá tehető a képzési platformunk.

Előre a siker felé

A kényszer viszi előre a változást. Most olyan kényszerhelyzetben vagyunk, amire reagálva sokat profitáhatunk a képzési folyamataink és működésünk területén is.
Ne engedjük, hogy kétségeink elbizonytalanítsanak minket: vágjunk bele és vigyük végig a képzési terület digitalizációját is! Olyan izgalmas új világba léphetünk be, amit kár lenne elmulasztani!
Mindent egybevetve, a képzések digitalizálása komoly előrelépést jelenthet a munkavállalói elkötelezettség növelése és az employer branding területén is.
 
 

Ügyfeleink mondták

 • HRmaster
  „Az átlátható jelöltadatbázis és a könnyen kezelhető felület nagyban leegyszerűsítette a toborzás menetét. Most már egyetlen kattintással látható, hogy hol tartunk a folyamatban. Mióta a HRmastert használjuk, könnyebben tudjuk követni a toborzást-kiválasztást az egész cégcsoportnál, valamint a részletes szűrők segítségével a korábban érdeklődő jelöltek közül is könnyedén tudunk válogatni.”

  N. Henrietta | Duna Aszfalt Kft.
 • HR szoftver
  „A HRmaster saját igényeinknek és elvárásainknak megfelelő, innovatív program, egy igazán rugalmasan fejleszthető rendszer. Nagy segítség, hogy minden nyomon követhető és visszakereshető benne. A felület felhasználóbarát, könnyen kezelhető. Az önkiszolgáló megoldások rengeteg terhet levesznek a HR-esek válláról, így több idejük jut más, stratégiailag fontos feladatokra. Csak ajánlani tudom.”

  | Nemzetközi energetikai cég
 • Teljesítményértékelés.
  „Az Evolution Consultinggal 2017 áprilisa óta dolgozunk együtt, azóta a központi Adatközpont modul mellett a TÉR modul bevezetése előtt állunk. Mivel 14 cégből álló országos cégcsoportunkban »management report« célokra használjuk a szoftvert, szinte teljesen személyre kellett szabni. Ebben az Evolutiontől minden támogatást megkaptunk. Egy ekkora méretű cégcsoport esetében nélkülözhetetlen ez a szolgáltatási színvonal.”

  T. Zsófia | Euromedic
 • HR-megoldások egyetlen szoftverrel
  „Nagyon pozitívak a tapasztalataink, mert célorientáltan és gyorsan dolgoztok, miközben jól és egyértelműen kommunikáltok, így könnyen megértjük egymást. Profi megoldásokkal segítitek a fejlődésünket a HR és a gyártás területén egyaránt, legyen szó teljesítményértékelési rendszer bevezetéséről, képzések szervezéséről vagy szoftverfejlesztésről. Örömmel dolgozunk veletek a továbbiakban is.”

  E. Eszter | Bekomold Kft.
 • Az Evolution Consulting Kft. 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy a humánerőforrás-szoftverek terén innovatív megoldásokkal lépjen piacra
  „Olyan terméket kerestünk, amely személyre szabható és bővíthető, valamint az alapvető munkajogi elvárásoknak megfelel. A HRmaster ezeket az igényeket minden tekintetben kielégíti. A felhasználóbarát rendszer, a különböző szerepkörök és jogosultságok 3000 dolgozó munkáját teszik egyszerűbbé és átláthatóbbá, az innovatív megoldások pedig elősegítik a szoftver folyamatos megújulását.”

  V. Viktória | Budapest Bank Zrt.
 • HRmaster szoftver fejlesztése során a hatékonyság és a rugalmasság mellett kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legbiztonságosabb alkalmazást hozzuk létre.
  „Időt és energiát takarítottunk meg a rendszer bevezetésével: jelentősen gyorsabb és könnyebb lett az adminisztráció, a munkaügyi papírok elkészítése, a bér- és erőforrás-tervezés, továbbá a szabadságok nyomon követése. Ezek mellett a riportoló modulnak köszönhetően búcsút inthettünk a korábbi Excel-tábláknak, és pár kattintással hasznos, megbízható adatokhoz jutunk például a HR-kontrolling és a fluktuáció témáját illetően.”

  Sz. Dóra | ingatlan.com Zrt.
 • A HRmaster egy olyan moduláris felépítésű szoftver, amely 18 összetevő segítségével támogatja a szervezet munkafolyamatait.
  „A HRmaster egyszerű, átlátható, funkcionalitását tekintve könnyen adaptálható volt a saját folyamatainkba. Azért ajánlom a szoftvert, mert személyre szabható, a fejlesztői csapatnak rugalmas a hozzáállása, továbbá egy magyar fejlesztésről beszélünk, amely elérhető közelségbe hozza a létrehozóit, akik nyitottak az új ötletek megvalósítására.”

  V. Albert | HSA Kft.

  Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.
  Evolution Consulting Kft.
  • 3515 Miskolc
   Egyetemváros AFKI, 2.emelet
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  HRmaster
  Kövess minket:

  HRmaster | Süti tájékoztató

  A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.