Irodai technológia a pandémia után

Irodai technológia a pandémia után

HRmaster |

HR + Tech + Med

Ahogy magazinunkban a COVID Teamekről írt cikkünkből is kiderült (A céges Operatív Törzsek esete, 14-15. oldal), a tavaly bevezetett munkahelyi intézkedések többsége egészségügyinek minősült. A járványhelyzet hullámzásával, az optimista-pesszimista kilátások váltakozásával továbbra sem került le a napirendről a vírus elleni védekezés. Ennek frontvonalában a fertőzés terjedésének megakadályozása áll, így nem véletlenül az ehhez kapcsolódó technológiai fejlesztések még mindig részei az irodai életnek.

Az iroda első védelmi vonala a bejárat. Több digitális megoldás azt célozza, hogy az ajtón lehetőleg már beoltott vagy a betegségen már átesett kollégák jöhessenek be (ennek magyar munkajogi vonatkozásairól szól a Mutassam a védettségi kártyámat? című írás mostani magazinunk a 18-21. oldalon). Kínában adja magát az univerzális alkalmazásként működő WeChat használata, amely már a járvány kezdeti időszakában is védettség szerint azonosította, és attól függő jogokkal ruházta fel az ottaniakat. Az Európai Unió területén a tervek szerint júliusban tervezik bevezetni az oltások igazolására használatos digitális Covid19-igazolványt.

Az iroda belső tereinek vírusmentesen tartására több startup és vállalkozás is készített eszközöket. A floridai székhelyű Healthe például olyan irodai megoldást kínál, amely UVC-sugárzással semlegesíti a tereket. Lámpáit a nyitott terű munkahelyeken és szinteken is használják. A bristoli Ultraleap terméke a kézmozdulatokra kifejlesztett virtuális irányítóeszköz, amely ultrahang segítségével képezi le használója gesztusait – az érintést itt is kizárva. A bostoni Robin startup alkalmazásával a fizikai iroda jobb, biztonságosabb munkaerő-eloszlást teszi lehetővé, így már a hibrid munkakultúra egyik fontos segítője lehet. A VergeSense cég munkahelyi érzékelőivel a terek kihasználtságát vizsgálja, ezzel ugyancsak a munkaerő optimalizálásában utazik.
Lényegében az iroda minden helyiségére, a konyhától a vécéig létezik hasonló, a távolságtartást erősítő megoldás.

HR Tech +

Az irodába történő visszatérés után a HR legfontosabb területei a munkavállalói well-being (ezzel foglalkozunk több cikkünkben is a 26-31. oldalon), a kommunikáció és a munkavállalói elkötelezettség lesznek. Természetesen a vállalkozó szellemiségű vállalkozások itt is sok fantáziát mutatnak.

A San Francisco-i Lattice például olyan teljesítménymenedzsment platform, amely vizuális felület, hőtérkép és folyamatos visszajelzés, pontozás segítségével jelzi az alkalmazottak teljesítményét és elkötelezettségét. A dán Peakon nyelvi mesterséges intelligenciával monitorozza a szervezetben keletkező visszajelzéseket, hogy folyamatosan javítson a helyzeten.
Elmondható, hogy a HR-feladatok szinte minden területén találunk izgalmas HR Tech-szoftvereket – ilyen a német CoachHub is, amely többek közt a vezetőket képzi a távmunkában dolgozó csapattagok hatékony menedzselésére.

Ügyfeleink mondták

 • HRmaster
  „Az átlátható jelöltadatbázis és a könnyen kezelhető felület nagyban leegyszerűsítette a toborzás menetét. Most már egyetlen kattintással látható, hogy hol tartunk a folyamatban. Mióta a HRmastert használjuk, könnyebben tudjuk követni a toborzást-kiválasztást az egész cégcsoportnál, valamint a részletes szűrők segítségével a korábban érdeklődő jelöltek közül is könnyedén tudunk válogatni.”

  N. Henrietta | Duna Aszfalt Kft.
 • HR szoftver
  „A HRmaster saját igényeinknek és elvárásainknak megfelelő, innovatív program, egy igazán rugalmasan fejleszthető rendszer. Nagy segítség, hogy minden nyomon követhető és visszakereshető benne. A felület felhasználóbarát, könnyen kezelhető. Az önkiszolgáló megoldások rengeteg terhet levesznek a HR-esek válláról, így több idejük jut más, stratégiailag fontos feladatokra. Csak ajánlani tudom.”

  | Nemzetközi energetikai cég
 • Teljesítményértékelés.
  „Az Evolution Consultinggal 2017 áprilisa óta dolgozunk együtt, azóta a központi Adatközpont modul mellett a TÉR modul bevezetése előtt állunk. Mivel 14 cégből álló országos cégcsoportunkban »management report« célokra használjuk a szoftvert, szinte teljesen személyre kellett szabni. Ebben az Evolutiontől minden támogatást megkaptunk. Egy ekkora méretű cégcsoport esetében nélkülözhetetlen ez a szolgáltatási színvonal.”

  T. Zsófia | Euromedic
 • HR-megoldások egyetlen szoftverrel
  „Nagyon pozitívak a tapasztalataink, mert célorientáltan és gyorsan dolgoztok, miközben jól és egyértelműen kommunikáltok, így könnyen megértjük egymást. Profi megoldásokkal segítitek a fejlődésünket a HR és a gyártás területén egyaránt, legyen szó teljesítményértékelési rendszer bevezetéséről, képzések szervezéséről vagy szoftverfejlesztésről. Örömmel dolgozunk veletek a továbbiakban is.”

  E. Eszter | Bekomold Kft.
 • Az Evolution Consulting Kft. 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy a humánerőforrás-szoftverek terén innovatív megoldásokkal lépjen piacra
  „Olyan terméket kerestünk, amely személyre szabható és bővíthető, valamint az alapvető munkajogi elvárásoknak megfelel. A HRmaster ezeket az igényeket minden tekintetben kielégíti. A felhasználóbarát rendszer, a különböző szerepkörök és jogosultságok 3000 dolgozó munkáját teszik egyszerűbbé és átláthatóbbá, az innovatív megoldások pedig elősegítik a szoftver folyamatos megújulását.”

  V. Viktória | Budapest Bank Zrt.
 • HRmaster szoftver fejlesztése során a hatékonyság és a rugalmasság mellett kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legbiztonságosabb alkalmazást hozzuk létre.
  „Időt és energiát takarítottunk meg a rendszer bevezetésével: jelentősen gyorsabb és könnyebb lett az adminisztráció, a munkaügyi papírok elkészítése, a bér- és erőforrás-tervezés, továbbá a szabadságok nyomon követése. Ezek mellett a riportoló modulnak köszönhetően búcsút inthettünk a korábbi Excel-tábláknak, és pár kattintással hasznos, megbízható adatokhoz jutunk például a HR-kontrolling és a fluktuáció témáját illetően.”

  Sz. Dóra | ingatlan.com Zrt.
 • A HRmaster egy olyan moduláris felépítésű szoftver, amely 18 összetevő segítségével támogatja a szervezet munkafolyamatait.
  „A HRmaster egyszerű, átlátható, funkcionalitását tekintve könnyen adaptálható volt a saját folyamatainkba. Azért ajánlom a szoftvert, mert személyre szabható, a fejlesztői csapatnak rugalmas a hozzáállása, továbbá egy magyar fejlesztésről beszélünk, amely elérhető közelségbe hozza a létrehozóit, akik nyitottak az új ötletek megvalósítására.”

  V. Albert | HSA Kft.

  Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.
  Evolution Consulting Kft.
  • 3515 Miskolc
   Egyetemváros AFKI, 2.emelet
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  HRmaster
  Kövess minket:

  HRmaster | Süti tájékoztató

  A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.