Hogyan állítsunk össze egy sikeres e-learninget?

Hogyan állítsunk össze egy sikeres e-learninget?

HRmaster |

Az e-learning anyagok egyre nagyobb teret nyernek a vállalatok oktatási gyakorlatában: digitálisak, vizuálisak, és segítségükkel akár minden egyes munkatárs is elvégezhet egy-egy mikrotanfolyamot. Mi a sikeres e-learning titka?

Célratörő

Nemcsak arról van szó, hogy a jó e-learning sallangmentes, és figyelembe veszi az elvégzője idejét. Ez is fontos, de még lényegesebb, hogy mi a célja: egy üzenet átadása? Több tudnivaló megtanítása? Amikor valaki végére ér egy e-learningnek, a fejében egyértelműnek kellene lennie, hogy az egésznek mi volt a célja. Így könnyebben lehet a vállalat céljaival is azonosulnia.

Érdekes

Minden tananyag érdekes annak, aki szakavatott ismerője a területnek. A többiek számára azonban – ahogy szinte minden tanulási folyamat – koncentrációval és időráfordítással jár. Igyekezzünk tehát minél izgalmasabbá tenni az e-learning tartalmát, hogy végig fenn tudjuk tartani az érdeklődést! Ennek eszközei lehetnek:

 • szöveges, képes és videós tartalom váltogatása,
 • egy kreatív koncepcióra épülő e-learning (pl. az egész úgy néz ki, mint egy digitális Monopoly stb.),
 • jó ütemű, vagyis hosszabb és rövidebb tanulnivalók sorjáznak egymás után, a monotóniát kizárva.

Empatikus

Az e-learning megtervezésénél – akár egy prezentáció készítésénél vagy egy beszéd megírásánál – a legfontosabb, hogy a készítő tisztában legyen a célcsoporttal: mi mozgatja őket? Mikor találkoznak az anyaggal, munka közben, után, hétvégén? Milyen típusú anyag, szöveg és vizuális világ vonja be őket? Mi az, ami feltétlenül elhagyandó

A lényeget adja át

A statisztikák szerint a legtöbb e-learninget a munkatársak munkaidőben végzik el. Nem szabad visszaélni az idejükkel! Az anyagból ki kell vágni minden olyan részt, ami csak szócséplésnek vagy ismétlésnek hat, és nem viszi előre a vele foglalkozó kollégát.

Digitális

Ma már szinte magától értetődő követelménynek számít, hogy az e-learning mobilról is élvezhető formában legyen elérhető. A mobilképernyőre nem optimalizált tananyag szükségtelenül helyez korlátokat a munkatársak elé.
A digitálisság másik kulcsfontosságú területe az interaktivitás. A grafikai dizájn során olyan felületet kell létrehozni, amely egyértelműsíti, hogy az e-learning mikor, milyen formában vár visszajelzést a munkatársaktól.

Épp a megfelelő hosszúságú

Egy Netflix-sorozat egy-egy epizódja ritkán haladja meg a 45 percet, sőt, vannak ennél rövidebb részből álló darabok is. Ez nem véletlen, hiszen még szórakozáskor sem tudunk túl sokáig koncentrálni. Az e-learning sem mozi, ezért nem is szabad hosszabb figyelmet feltételezni az emberekről! Ha nagyon hosszú az anyag, akkor érdemes azt több e-learningbe tenni, és azok teljesítésének határidejét élesen elhatárolni egymástól.

Jó a vége

A vizuálisan sztoriformába illesztett e-learning lezárja a történetét. Sőt, néha meg is jutalmaz: az első teljesítőknek gyakran jutalmat kínál (pl. céges ajándéktárgyat).

Ügyfeleink mondták

 • HRmaster
  „Az átlátható jelöltadatbázis és a könnyen kezelhető felület nagyban leegyszerűsítette a toborzás menetét. Most már egyetlen kattintással látható, hogy hol tartunk a folyamatban. Mióta a HRmastert használjuk, könnyebben tudjuk követni a toborzást-kiválasztást az egész cégcsoportnál, valamint a részletes szűrők segítségével a korábban érdeklődő jelöltek közül is könnyedén tudunk válogatni.”

  N. Henrietta | Duna Aszfalt Kft.
 • HR szoftver
  „A HRmaster saját igényeinknek és elvárásainknak megfelelő, innovatív program, egy igazán rugalmasan fejleszthető rendszer. Nagy segítség, hogy minden nyomon követhető és visszakereshető benne. A felület felhasználóbarát, könnyen kezelhető. Az önkiszolgáló megoldások rengeteg terhet levesznek a HR-esek válláról, így több idejük jut más, stratégiailag fontos feladatokra. Csak ajánlani tudom.”

  | Nemzetközi energetikai cég
 • Teljesítményértékelés.
  „Az Evolution Consultinggal 2017 áprilisa óta dolgozunk együtt, azóta a központi Adatközpont modul mellett a TÉR modul bevezetése előtt állunk. Mivel 14 cégből álló országos cégcsoportunkban »management report« célokra használjuk a szoftvert, szinte teljesen személyre kellett szabni. Ebben az Evolutiontől minden támogatást megkaptunk. Egy ekkora méretű cégcsoport esetében nélkülözhetetlen ez a szolgáltatási színvonal.”

  T. Zsófia | Euromedic
 • HR-megoldások egyetlen szoftverrel
  „Nagyon pozitívak a tapasztalataink, mert célorientáltan és gyorsan dolgoztok, miközben jól és egyértelműen kommunikáltok, így könnyen megértjük egymást. Profi megoldásokkal segítitek a fejlődésünket a HR és a gyártás területén egyaránt, legyen szó teljesítményértékelési rendszer bevezetéséről, képzések szervezéséről vagy szoftverfejlesztésről. Örömmel dolgozunk veletek a továbbiakban is.”

  E. Eszter | Bekomold Kft.
 • Az Evolution Consulting Kft. 2007-ben alakult azzal a céllal, hogy a humánerőforrás-szoftverek terén innovatív megoldásokkal lépjen piacra
  „Olyan terméket kerestünk, amely személyre szabható és bővíthető, valamint az alapvető munkajogi elvárásoknak megfelel. A HRmaster ezeket az igényeket minden tekintetben kielégíti. A felhasználóbarát rendszer, a különböző szerepkörök és jogosultságok 3000 dolgozó munkáját teszik egyszerűbbé és átláthatóbbá, az innovatív megoldások pedig elősegítik a szoftver folyamatos megújulását.”

  V. Viktória | Budapest Bank Zrt.
 • HRmaster szoftver fejlesztése során a hatékonyság és a rugalmasság mellett kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a lehető legbiztonságosabb alkalmazást hozzuk létre.
  „Időt és energiát takarítottunk meg a rendszer bevezetésével: jelentősen gyorsabb és könnyebb lett az adminisztráció, a munkaügyi papírok elkészítése, a bér- és erőforrás-tervezés, továbbá a szabadságok nyomon követése. Ezek mellett a riportoló modulnak köszönhetően búcsút inthettünk a korábbi Excel-tábláknak, és pár kattintással hasznos, megbízható adatokhoz jutunk például a HR-kontrolling és a fluktuáció témáját illetően.”

  Sz. Dóra | ingatlan.com Zrt.
 • A HRmaster egy olyan moduláris felépítésű szoftver, amely 18 összetevő segítségével támogatja a szervezet munkafolyamatait.
  „A HRmaster egyszerű, átlátható, funkcionalitását tekintve könnyen adaptálható volt a saját folyamatainkba. Azért ajánlom a szoftvert, mert személyre szabható, a fejlesztői csapatnak rugalmas a hozzáállása, továbbá egy magyar fejlesztésről beszélünk, amely elérhető közelségbe hozza a létrehozóit, akik nyitottak az új ötletek megvalósítására.”

  V. Albert | HSA Kft.

  Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?

  Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.
  Evolution Consulting Kft.
  • 3515 Miskolc
   Egyetemváros AFKI, 2.emelet
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  HRmaster
  Kövess minket:

  HRmaster | Süti tájékoztató

  A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.