Skip to main content
Hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés?

Hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés?

HRmaster |

Hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés? Az időpazarlás kiküszöbölésével. Összeszedtünk néhány tevékenységet, amelyek beépítésével a mindennapokba garantáltan hatékonyabban lehet elvégezni a munkát.

1) Priorizálás

Természetesen fontos a feladatok megoldása, de ahhoz, hogy a munkavégzés gördülékenyen menjen, muszáj prioritásokat felállítanunk. Ezt célszerű a határidők figyelembevételével és a feladat súlyának felmérésével tenni, így a leglényegesebb feladatok mindig időben kész lesznek.

2) Kommunikáció

Ez az alapja mindennek. Ha hatékony, a munka is az lesz, a kommunikáció hiánya vagy elégtelensége azonban hátráltató tényező lehet. A leghatékonyabb kommunikátorok e-mailekkel, telefonhívásokkal és megbeszélésekkel is növelik a közösségi produktivitást. A lényegre törő hatékonyság továbbá időt szabadít fel.

Hogyan lehet hatékonyabb a munkavégzés?

3) Csapatmunka

Alkalmazkodnunk kell a munkavégzés során a légkörhöz, a tempóhoz és a munkatársainkhoz is. Ha egy ötletünk vagy munkafolyamatunk működött akkor, amikor egyedül csináltunk valamit, még semmi sem garantálja azt, hogy más körülmények között – például egy csapatmunka során – is beválik. A közösség érdeke és sikere az első, így törekednünk kell arra, hogy ez legyen az elsődleges szempont munkánk során. Mindig lehet segítséget kérni, hiszen ez a javunkat szolgálja, a másoktól tanultak pedig a későbbiek során is hasznosíthatók lesznek.

4) Befejezett folyamatok

Még akkor is könnyebb egy lendülettel elvégezni egy munkafolyamatot, ha összességében kicsit tovább tart, mint több részletben, de kevesebb idő alatt feldolgozva. Rengeteg energiát emészt fel az, amíg újra felvesszük a fonalat, és ismét ráhangolódunk a félbehagyott gondolatmenetünkre.

Hatékony kommunikáció home office-ban? Tudunk megoldást! A HRmaster vállalati kommunikációt támogató moduljait most ingyenesen kipróbálhatja. A részletekért látogasson el weboldalunkra!

Forrás: https://hrszoftver.blogspot.com/2019/06/tippek-munkahelyi-idopazarlas.html#more
Szeretne megismerkedni a HRmaster szoftverrel?
Vegye fel velünk a kapcsolatot! Munkatársunk az alábbi űrlapon megadott elérhetőségein keresi fel önt.